Było to już ostatnie zadanie projektowe. Wzięło w nim udział 15 uczestników, którzy zostali podzieleni na 3 zespoły zadaniowe. Każda grupa otrzymała przepis, jaki musiała wykonać. Każdy zespół pracował pod czujnym okiem pań ze Stowarzyszenia Gminnej Rady Kobiet w Łobżenicy: Grażyny Łosoś – przewodniczącej Stowarzyszenia Gminnej Rady Kobiet w Łobżenicy, Teresy Dróbka – prezes zespołu ,,Błękit Krajny” oraz Katarzyny Przybyła – sekretarza Stowarzyszenia Gminnej Rady Kobiet w Łobżenicy.
Uczniowie przygotowali: krokiety ziemniaczane z niespodzianką, krokiety z kapustą i grzybami, racuszki drożdżowe i rogaliki. Każda potrawa była przyrządzona według przepisu pochodzącego z książki kulinarnej pt. ,,Krajeńskie przysmaki na każdy dzień” autorstwa pań należących do Stowarzyszenia Gminnej Rady Kobiet w Łobżenicy. Kulinarne zmagania dopingowały panie: dyrektor szkoły: Hanna Król – Synoradzka oraz wicedyrektor: Lucyna Pufal.
Zwieńczeniem warsztatów była wspólna konsumpcja przygotowanych potraw. Recenzje pań, które pomagały i udzielały cennych wskazówek oraz pani dyrektor, wicedyrektor, jak również samych koordynatorek, były bardzo pochlebne.
Dominika Bilicka, kl. III b oddziału gimnazjalnego
(uczestniczka warsztatów)
Napisz komentarz
Komentarze